مقالات
آخرین اخبار و مقالات
مقالات دکتر موسوی را در اینجا بخوانید
آخرین و جدیدترین مقالات دکتر موسوی را از طریق این صفحه مشاهده کنید.
Virtual autism or Autism? How can we prevent misdiagnosis?
پایان نامه ارشد رشته مغز و رشد شناختی (اوتیسم، بیش فعالی، اختلالات یادگیری و اختلالات رشدی) از دانشگاه برک بک لندن (Birkbeck university Of London) را اینجا دانلود کنید و بخوانید. متن این پایان نامه به زبان انگلیسی است. به زودی متن فارسی آن در قالب کتاب منتشر خواهد شد.
مطالعه مقدماتی ویژگیهای روانسنجی پرسشنامه ظرفیت تأملی والدینی بر روی یک نمونه ایرانی
هدف از پژوهش حاضر، بررسی اعتبار و روایی پرسشنامه ظرفیت تأملی والدینی (لویتن و همکاران۲۰۱۷ ) بود. این مطالعه کاربردی، یک طرح روان سنجی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل مادران دارای کودک یک تا پنج سال استان تهران در سال ۱۳۹۸ بود. در این مطالعه از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شد که نمونه آماری شامل ۲۴۴ نفر از مادران دارای کودک ۱ تا ۵ سال (۱۰۶ دختر و ۱۳۸ پسر) بود. ابزار سنجش مورداستفاده در این پژوهش مقیاس ظرفیت تأملی والدینی (PRFQ) بود. روایی سازه از طریق تحلیل عاملی اکتشافی و با شیوه مؤلفه اصلی وچرخش واریماکس بررسی شده و سه عامل پیش ذهن سازی اطمینان از وضعیت روانی و کنجکاوی در مورد وضعیت روانی به دست آمده و ۴۳/۴۸ درصد از از واریانس استخراج شد. مقدار آلفای کرونباخ به ترتیب در سه عامل ۰/۶۸ ، ۰/۷۲ ، ۰/۶۸ و در کل مقیاس ۰/۷۰ به دست آمده است. به نظر می رسد شواهد اولیه همگرا با نتایج حاصله از مقیاس اصلی وجود دارد و این مقیاس، توانایی سنجش میزان ظرفیت تأملی والدینی را دارد.
مروری بر مداخلات مبتنی بر ذهنسازی و کارکرد تأملی والدینی(PRF) مقدمهای بر معرفی روشهای نوین
در سالهای اخیر پژوهشهای بسیاری در زمینه توانایی ذهنسازی و نقش کارکرد تأملی والدینی در بروز انواع اختلالات روانشناختی انجام گرفته است. این توانایی حکایت از فهم و درک والدین از وضعیت روانی کودک
داشته که در نهایت باعث م یشود کودک نیز در طول رشد به این توانایی دست یابد. در این مطالعه، مروری بر مداخلات مبتنی بر نظریه ذه نسازی، مطالعات تجربی در زمینه کارکرد تأملی ، به ویژه نقش توانایی ذه نسازی
والدین بر اختلالات و مشکلات رفتاری کودکان خواهیم داشت. به این منظور، مقالات در دسترس تا پیش از سال ۲۰۱۹ و با رع ایت معیارهای ورود و خروج، مورد مطالعه قرار گرفتند. عبار تهای ذه نسازی، کارکرد تأملی، کارکرد تأملی والدینی، مداخلات مبتنی بر ذهنسازی در پایگاههای معتبر مقالات علمی جستجو شد. در نهایت مقالات استخراج شده مورد مطالعه قرار گرفته و نقاط اشتراک و افتراق آنها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
معرفی و توسعه درمان کوتاه مدت پویشی مبتنی بر ذهن سازی; درمانی نوین برای اختلالات کودکان
متخصصان حوزه سلامت روان، برنامه ها و مداخلات متنوعی را برای ارتقای سطح فرزندپروری والدین مطرح کرده اند. با این حال بروز مسائل جدیدی مانند اشتغال بیشتر زنان، تمایل به داشتن تک فرزند، و افزایش استفاده از امکانات فضای مجازی، خانواده ها را با مشکلات بیشتری مواجه کرده و اختلالات مختلف روان شناختی را پیچید تر کرده است. همچنین افزایش آمار طلاق، شیوع بیشتر اعتیاد و مشکلات اقتصادی، کودکان را در معرض مشکلات بیشتری قرار داده است. لذا داشتن مداخلات جدیدتر و پیشگیرانه برای ارتقای سلامت خانواده ها ضروری به نظر می رسد. هدف از مطالعه حاضر شرح فرایند تدوین و تحول یک مداخله نوآورانه، در بستر نظریه ذهن سازی است که با هدف ارتقای توانایی ذهن سازی والدین و بهبود رابطه آنان با فرزندانشان ایجاد شده است. هدف کلی از این مداخله، درمان اختلالا ت مختلف دوران کودکی و حمایت از سلامت روان اعضای خانواده، و جلوگیری از انتقال الگوهای مخ رب فرزندپروری به نسل های بعدی است این مطالعه شامل دو مرحله است؛ در مرحله اول و با استفاده از روش دلفی، مبانی نظری و محوری درمان طراحی شده، از منابع مرتبط استخراج و مورد ارزیابی قرار گرفته و پس از آن پیش نویس رویکرد درمانی جدید مبتنی بر ذهن سازی تدوین شده است. در مرحله دوم و در -قالب کارآزمایی های تصادفی کنترل شده، اثربخشی این روش درمانی سنجیده شده است. در پایان روش ارز یابی مداخله تدوین شده و محدودیت ها و پیشنهادات مورد بررسی قرار خواهد گرفت.